06-41914973 info@violisten.nl

Yevgeny Suvorkin 

Een virtuoze Russische accordeonist in Amsterdam. 

En toen waren ze er opeens, in Amsterdam, op straat en in het Vondelpark: musici uit Oost-Europa. Goede musici, vaak conservatorium opgeleid maar zonder werk in eigen land. Als seizoensarbeiders zonder vast verblijf, die met hun muziek een onmiskenbare Oost-Europese sfeer in de stad brachten.

Soms zijn er musici bij van uitzonderlijk niveau, zoals Evgeny Suvorkin.

Hij studeerde accordeon op het conservatorium van Nigny Novgorod in Rusland, en heeft de kans gegrepen om zijn professionele carrière in Nederland vorm te geven.

Hij is nu een veelgevraagd accordeonist in vele stijlen, Hij speelt klassiek, bijvoorbeeld de orgelfuga’s van Bach, maar ook veel volks- en wereldmuziek, b.v. Roemeense hora’s en Klezmer.
Hij speelt met veel verschillende musici van naam in de Amsterdamse klezmer- en zigeunerscene en heeft zelfs in de Hot-Jazz een repertoire opgebouwd.

Met een verbluffende virtuositeit vloeien de noten uit zijn “Bayan”: een knoppenaccordeon, met melodietoetsen aan zowel de rechter als linkerkant van het instrument.

Het is een aanrader om hem uit te nodigen, als solist, als duo, viool accordeon of met zijn Russische band: Twee zangeressen met vier muzikanten op bajan, balalaika, domra en bas-balalaika spelen volksmuziek, licht klassiek, zigeunermuziek en estrada (lichte popmuziek) uit de voormalige Sovjet-landen.

Prijs voor een optreden:
Solo: € 295 ex / Duo: € 475 ex
Vraag een gespecificeerde offerte voor uw aanvraag.

Zomer uit de 4 jaargetijden Vivaldi

met Yevgeny Suvorkin

Beste Yevgeny, Graag wil ik aan de vooravond van kerst jou, Dimitry en je medemuzikanten hartelijk dank brengen voor de voortreffelijke presentatie tijdens het kerstconcert. Heerlijk om weer eens flexibele musici te ontmoeten die weten wat koorbegeleiding inhoudt. De reacties vanuit de kerk waren niet voor niets overweldigend. De overrompelende klanken van jullie instrumenten en zang zullen niet licht vergeten worden.

Maarten-Jan Dongelmans

Slavisch koor ENKA uit Ede