06-41914973 info@violisten.nl

Rolinha Kross

Jiddische en Sefardische liederen

De bekende zangeres Rolinha Kross presenteert een concert met een inspirerende melange van Jiddische liederen en Sefardische liefdesliederen en de typische Klezmer muziek.
Een mengeling van Passie en Virtuositeit, Levenslust, Feest, en Melancholie…

Begeleiding door de Odessa klezmer band met viool, accordeon, contrabas, (klarinet)

Prijs voor een optreden:
Trio: v.a. € 695  ex / kwartet: € 850 ex
Vraag een gespecificeerde offerte voor uw aanvraag.

Zangeres Rolinha Kross

Met haar prachtige stem en haar persoonlijke presentatie krijgt Rolinha Kross elke zaal aan haar voeten. 

Zij volgde de zangopleiding jazz/lichte muziek op het Conservatorium in Hilversum.
Direct na het conservatorium volgde een tournee met de musical “You’re The Top”, met Willem Nijholt in de hoofdrol. Intussen werkte ze samen met Klezmokum, Salomon Klezmorim en diverse jazzensembles. Van het Rolinha Kross Trio met Bokkie Vink en Theo van Tol kwam een cd uit: “Tsigayner Klezmer”.
Ze tourde met Ramses Shaffy, en met Ernst Daniël Smid, Mathilde Santing en Denise Jannah.

Rolinha trad drie maal op in het Concertgebouw in Amsterdam en maakte furore bij “De Wereld Draait Door”

Concert musici: 
Zij wordt bijgestaan door klezmermuziek van Odessa Klezmer bandmet viool, accordeon, contrabas. Dat zijn 2 of drie gerenommeerde beroepsmusici op viool, altviool, accordeon en contrabas.
Eventueel kan dit trio nog aangevuld worden met klarinet, hèt instrument van de klezmermuziek.

Jiddisch en sefardisch
Beide muziekstijlen zijn Joods en hebben veel overeenkomsten. 

De Jiddische liederen beschrijven vaak het harde leven van het Joodse proletariaat uit de omgeving van Polen en Rusland. De armoede, de pogroms, maar ook de humor en liefde.
De Sefardische liederen bezingen een veel oudere en zonniger wereld, gezongen in het Ladino. Het zijn vaak liefdesliederen;
niet de harde strijd om het bestaan wordt bezongen, maar de verschillende levensfasen van de mens, van geboorte tot graf.

Stichting Kamermuziek Oud Avereest (SKOA) presenteerde afgelopen zondag een wel heel bijzonder optreden in de Reestkerk.(…). De ster van dit concert was de zangeres Rolinha Kross. Zij behoort tot de top van de Nederlandse vertolkers van het Oost-Europees en Jiddisch lied. Het concert trok een onverwacht groot aantal luisteraars.
Het enthousiaste publiek inspireerde de musici tot gloedvolle en hoogstaande vertolkingen van aanstekelijke Joodse zowel als sfeervolle Sefardische liederen, afgewisseld met instrumentale vertolkingen van Roemeense dansmuziek.

Concert "Reestkerk" Oud Avereest

Wat een fantastische avond was het zaterdag. Ik wist niet dat jullie zó goed waren.

Concert Regthuijs Nieuwkoop

Het concert was fantastisch, ik moet het nog even zeggen en ik hoop in de toekomst nog vaker van jullie optreden te kunnen genieten en wens jullie alle succes toe!!

Optreden Hortus Arcadië Nijmegen

Nog hartelijk dank voor de leuke avond die jullie groep rondom Rolinha Kross zaterdagavond in het Reghthuys in Nieuwkoop hebben verzorgd. ‘t Was een spontaan feest om mee te maken.

Dank, Odessa, en Rolinha voor jullie komst naar Bloemendaal, de Dorpskerk. Het was een sprankelend concert.

Angelique

Vrienden van de Dorpskerk Bloemendaal

We waren het er allemaal over eens dat het een prachtig concert was. Heel afwisselend ook. Jullie speelden goed op elkaar in, en ook op het publiek. Ook uit het publiek hebben we alleen maar zeer positieve reacties gehoord. De mensen waren heel enthousiast.

bestuur van de Concert Muziekkring Wijchen