06-41914973 info@violisten.nl

Michel Marang Klezmer Trio  

Klarinet, Viool, Accordeon  

Meeslepende muziek van de klarinet, begeleid door viool en accordeon. Feest, passie, levenslust en virtuositeit! En… tederheid en melancholie… 

Musici: 
Michel Marang – Klarinet, Basklalrinet
Koos Koopmans – Viool, Altviool
Peter van Os – Accordeon
Optie: Contrabas


Prijs voor een optreden: op aanvraag
Vraag een gespecificeerde offerte voor dit bijzondere ensemble.

Michel Marang Klezmer Trio
De bekende klarinettist Michel Marang heeft een grote staat van dienst in binnen en buitenland.
Hij speelt met zijn klezmertrio een gepassioneerd programma met feestelijke “freilach’s”, snelle virtuoze “hora’s” en levenslustige bruiloftsmuziek. 
Daarnaast speelt dit trio oneindig melancholische melodieën als echo’s uit een verscheurde wereld. 

Feest, concert of herdenking: 
Het is muziek die alle kanten van het menselijk gemoed raakt; prachtige muziek voor een viering, een sfeervol concert of een herdenking. 
Bij een concert worden ook klassieke componisten ten gehore gebracht die in de sfeer van deze volksmuziek componeerden, zoals Bartok en Strawinski.

De klezmermuziek is geworteld in het harde leven van het Joodse proletariaat uit Polen en Rusland. In de Klezmermuziek hoor je de melancholie van het bestaan, maar ook de feesten, de levenslust, de joodse humor, de mooie verhalen en natuurlijk de liefde…
De naam klezmer komt van het jiddische woord “klezmorim” (muzikanten), en het is muziek met de klarinet en de viool als leidende instrumenten.

Michel Marang
Klarinet, Basklarinet, Compositie

Studeerde klarinet bij Walter Boeykens en Hans Deinzer en specialiseerde zich, naast bezigheden in klassieke muziek , klezmer en theater, in hedendaagse muziek. Hij trad op in heel Europa, Rusland, Oekraïne, India, China, het Midden-Oosten, Mexico en de Verenigde Staten en is gastdocent aan het Moskous Conservatorium. Hij speelde klezmer op festivals in Amsterdam, Berlijn, Moskou, Odessa, New York en Philadelphia en maakte deel uit van de groepen Odessa Express en L’chaym.

Peter van Os
Accordeon, Trombone

Studeerde hoofdvak accordeon aan het Hilversums Conservatorium met als bijvakken piano en arrangeren. Volgde directie-lessen bij Robert Eliscu,en studeerde daarnaast 3 jaar hoofdvak theorie, Hij speelt zowel hedendaags-klassieke muziek, kleinkunst en (balkan) folklore. Hij werkte als accordeonist en componist mee aan diverse muziektheaterproducties, waaronder jeugdtheater met Frank en Rene Groothof. Hij speelde o.a met het Metropole Orkest, Het ASKO- Schönberg Ensemble en het Nederlands Philh. Orkest. Hij was jarenlang vaste begeleider van singer-songwriter Alex Roeka en Shura Lipowsky. Tourde een seizoen met Jenny Arean, en speelt op dit moment met Niki Jabobs (Nikitov). Hij speelt trombone in de “Amsterdam Big Band”.

Koos Koopmans
Viool, Altviool

Hij ontwikkelde zich als violist in alle richtingen van de vioolmuziek. Hij speelt klezmer en wereldmuziek, klassiek, barok, maar ook jazz. In verschillende bezettingen maakte hij CD’s;  Klezmer (“Odessa Express”) en Latijns-Amerikaanse muziek met Guadalupe Urbina. Jazz met Centre Ville, geinspireerd door Hot Club de France. Hij trad op in festivals en radio- en Tv-programma’s. Daarnaast heeft hij zich de laatste jaren weer meer op de klassieke muziek en de Barok gericht. Zo speelde hij Barokviool in diverse orkestprojecten, (o.m. in het orkest van de Utrechtse Domkerk, Capella Maria Barbara) en Altviool in het Strijktrio het Spieghel.