Home/musici
  I  Wie zijn wij  I   Klanten  I Ontwerp  I  Concerten  I  Prijzen  I  Contact     

David Lukács trio

david lukacs

 

Het David Lukács Trio 

Zoekt u een uitstekend jazz trio met zeer toegankelijk repertoire?

Luister dan naar de opnames van dit trio, en vergis je niet, het zijn geen historische opnames, maar dit wordt heden ten dage gespeeld, in Nederland, door het Trio van David Lukacs..

Het trio is geïnspireerd door de hoogtijdagen van de jazz, de eerste helft van de 20ste eeuw:
o.a.Benny Goodman, Louis Armstrong, George Gershwin en Duke Ellington.

De bezetting van klarinet, gitaar en contrabas, dus zonder drums en piano, geeft aan deze muziek een eigenzinnige draai.
Op het repetoire staan hits zoals Flying Home en The Sunny Side of the Street, maar ook vergeten meesterwerken van componisten als Al Cohn, George Gershwin en Billy Strayhorn.

Zang: Het David Lukacs Trio is ook met zang te boeken, gitarist Martien Oster zingt prachtig in de stijl van Chet Baker en Frank Sinatra.

Het spel van David Lukacs op klarinet en sax doet denken aan jazzgrootheden als Lester Young, Stan Getz en Benny Goodman. Maar hij klinkt toch vooral als David zelf...


prijzen op aanvraag

tel 035-6920982
of 06-41914973

of stuur een e-mail via de
contactpagina

 


David Lukács Trio

met:
David Lukács: Klarinet
Martien Oster: Gitaar en zang
Niels Tausk: Contrabas

De platencollectie van zijn vader was de reden voor David Lukács om reeds op jonge leeftijd in de ban te raken van jazzlegendes als Duke Ellington, Louis Armstrong en Benny Goodman. Daardoor besloot hij ook tot de klarinetstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij de Amerikaanse klarinetvirtuoos John Ruocco.

Op 20 jarige leeftijd won David Lukacs de Kobe-Jazz Award wat resuteerde in succesvolle tournees door Japan als Solist met internatioale All-Star bezettingen met o.a.: Benny Powell (Count Basie) en Bill Berry (Duke Ellington)

Hij speelde in theaters, jazzfestivals en radiouitzendingen over de gehele wereld.
Hoogtepunten waren o.a. een "tribute to Benny Goodman" met 4 Beat 6 op het North Sea Jazz Festival en het Concertgebouw te Amsterdam en een optreden  in het televisieprogramma "'Vrije Geluiden" met de Beau Hunks.


Andere muzikanten waar David Lukacs mee speelde zijn: Huub van der Lubbe, Miranda van Kralingen, Stochelo Rosenberg en Madeleine Bell.

Blue Lou

My melancholy baby

www.violisten.nl            info@violisten.nl          035 6920982           035 6920982