Evgeny Suvorkin

Een virtuoze Russische accordeonist in Amsterdam.

Evgeny Suvorkin

En toen waren ze er opeens, in Amsterdam, op straat en in het Vondelpark:
musici uit oost-europa. Goede musici, vaak conservatorium opgeleid maar zonder werk in eigen land. Als seizoensarbeiders zonder vast verblijf, die met hun muziek een onmiskenbare oosteuropese sfeer in de stad brachten.

Soms zijn er musici bij van uitzonderlijk nivo, zoals Evgeny Suvorkin.

Hij studeerde accordeon op het conservatorium van Nigny Novgorod in Rusland, en heeft de kans gegrepen om zijn professionele carrière in Nederland vorm te geven.

Hij is nu een veelgevraagd accordeonist in vele stijlen, Hij speelt klassiek, bijvoorbeeld de orgelfuga's van Bach, (lees de recensie) maar ook veel volks- en wereldmuziek, b.v. Roemeense hora's en Klezmer.
Hij speelt met veel verschillende musici van naam in de amsterdamse klezmer- en zigeunerscene en heeft zelfs in de Hot-Jazz een repertoire opgebouwd.


Met een verbluffende virtuositeit vloeien de noten uit zijn "Bayan": een knoppenaccordeon, met melodietoetsen aan zowel de rechter als linkerkant van het instrument.

Het is een aanrader om hem uit te nodigen, als solist, of als accordeonist met één van zijn ensembles met balalaika en basbalalaika, of viool en cymbaal!prijzen op aanvraag

tel 035-6920982
of 06-41914973

of stuur een e-mail via de contact-pagina

 

 

 

 

 

 


Libertango

zomer uit de
4 jaargetijden Vivaldi

 Paul Witteman sprak in zijn muziekcolumn van de Volkskrant met lof over Evgeny die vaak voor de deur van het Concertgebouw speelt.
Klik op artikel.