Home     Maatwerk      Wie zijn wij      Klanten      Ontwerp    Concerten     Prijzen    Contact 

Concertaanbod
2018-19We bieden u een klein aanbod van concerten voor een kerkje, kleine zaal of huiskamer.
Ik hoop dat u geinteresseerd raakt om ons te boeken na het bekijken van de informatie, de beeldfragmenten op de website. Vraag een offerte aan voor uw podium!
1: Concert Kamermuziek uit de Barok:

 

"Het Ensemble speelt fabelachtig goed en met een bijzonder fraaie barokklank".
(Wim Meilof, NoordHollands Dagblad)


Bonporti-ensemble (5 pers)
"Een klare dag", 2 x 40 min

Een concert met "oude muziek" met de bekende sopraan Klaartje van Veldhoven; een bijzondere zangeres die zeker publiek voor uw concert zal trekken. Ze is bekend van TV programma's als "De Wereld Draait Door" en "Podium Witteman" en is sopraan in o.m. de Nederlandse Bachvereniging.

Concert: Een klare dag.
zo’n heldere Nederlandse dag waarin opeens alles goed lijkt te zijn, met zon en een zwoele wind die de bloemen doet opengaan en de merels laat zingen. Liederen in het Italiaans en het Engels... met kleine juweeltjes van triosonates, cantates en inventionen van Bonporti. Tevens muziek van o.m. Bach, Corelli, Scarlatti.

Het Bonporti ensemble komt uit Amsterdam. Met barokviool, barokcello en de bijzondere barokluit: de arciliuto of theorbe. Het zijn zgn. "oude instrumenten", met darmsnaren en speciale strijkstokken.

2: kamermuziek, trio


"Het Spieghel gaf een erg mooi concert waar de genodigden intens naar hebben geluisterd en gekeken. Er werd onverklaarbaar spannend gemusiceerd, waardoor je met ingehouden adem naar het laatste akkoord van elk stuk werd gevoerd!"
(Arboretum Doorn)


 

Het Spieghel Strijktrio,
Anna Sophie Torn viool, Koos Koopmans Altviool, Timothee Busch Cello


Strijktrio "Het Spieghel" speelt intieme concerten op kleine podia en huiskamers.

Componisten uit de 17e en 18e eeuw schreven voor voor strijktrio prachtige sonates en divertimento's: alle kleuren en emoties komen aan bod; uitbundige allegro's, zangerige cantabilés, serieuze graves, treurige largo's en vrolijke menuetten. Speciale divertimento's werden geschreven ter verstrooiing tijdens een soirée of een diner.

Het Spieghel speelt originele trio's van Haydn, Mozart, Boccherini, Dvorak, Schubert, Pleyel en van barokcomponisten als Telemann, Purcell, Corelli en Bach.

Het stijktrio is het kleine broertje van het strijkkwartet, met dezelfde intensiteit maar een bescheidener prijs.

Kamermuziek in optima forma!


3: Jiddische en Sefardische liederen en Klezmer

Michel Marang Klezmer Trio
Meeslepende virtuoze klarinet,
begeleid door viool en accordeon.
Feest, passie, levenslust en virtuositeit!
En... tederheid en melancholie...


     
Klezmer Clarinet with trio violin and accordeon
" De ster van dit concert was de zangeres Rolinha Kross. Zij behoort tot de top van de Nederlandse vertolkers van het Oost-Europees en Jiddisch lied.
Het concert trok een onverwacht groot aantal luisteraars. Het enthousiaste publiek inspireerde de musici tot gloedvolle en hoogstaande vertolkingen"

(Concert ."Reestkerk" Oud Avereest maart 2016)


 

Zangeres Rolinha Kross
met Odessa Klezmer Trio

Een inspirerende melange van Jiddische liederen en Sefardische liefdesliederen en de typische Klezmer muziek, met Passie en Virtuositeit, Levenslust en Feest,
en Melancholie...

Met haar prachtige stem en haar persoonlijke presentatie krijgt Rolinha Kross elke zaal aan haar voeten.

Ze tourde met Ramses Shaffy, en met Ernst Daniël Smid, Mathilde Santing en Denise Jannah.
Rolinha trad drie maal op in het Concertgebouw in Amsterdam en maakte furore bij "De Wereld Draait Door"

Zij wordt hier bijgestaan door het klemertrio "Odessa" met gerenomeerde beroepsmusici op viool, altviool, accordeon en contrabas. Eventueel kan dit trio nog aangevuld worden met klarinet, hèt instrument van de klezmermuziek.


4. Latijns Amerikaanse muziek

 "Hartelijk dank voor het optreden. We hebben uitstekende commentaren gekregen op jullie muziek, (…) en vele prachtige liederen uit Venezuela gehoord. Jullie hebben echt leven gebracht in onze Spaanse gemeenschap!"

 

Ineke Herstel met Gruppo Arrayán
(3-5 pers)

Ineke Herstel speelt een uitgebreid repertoire van zuid-amerikaanse harpmuziek met haar ensemble Arrayán.
Ze biedt een concert met als uitgangspunt de rijke snaarinstrument-traditie van Latijns-Amerika.

De groep speelt volksmuziek uit o.a. Venezuela, Paraguay, Argentinië en Chili, maar ook composities, zoals van de Chileense componisten Horacio Salinas en Violeta Parra.

Zij spelen Harp, Cymbaal, Gitaar, Quatro, Charango, quena en panfluit, en zingen bekende en minder bekende Zuid-Amerikaanse liederen.